Wat is een Steppegras® 

Een Steppegras® is een complete schotel waar onderaan een stuk vlees ligt dat ondergedompeld word in de unieke Steppegrassaus®, daar boven op komen de fijne frietjes die in een bepaalde maat zijn gesneden tussen stro en lucifer aardappelen en op de juiste manier zijn gebakken,  het geheel word afgerond met schijfje citroen met kaviaar (lompvis) er bovenop te plaatsen.

De Steppegrassaus® is enkel te verkrijgen bij de licentiehouders en een echte Steppegras® is dan ook eenvoudig te herkennen, als er geen steppegrassaus® onder ligt dan is het geen  Steppegras®.


Fijne frietjes op een hoop leggen kan iedereen, een Steppegras® maken kan niet iedereen...

Er word soms op een bestaande schotel zoals een steak champignon, pepersteak of stoofvlees soms fijne frieten op een hoop gelegd en dan zeggen ze dat het Steppegras® is, misschien ook lekker maar maar dat is geen Steppegras®, Steppegras® met Steppegrassaus® is enkel te verkrijgen bij de licentiehouders en een echte Steppegras® is dan ook eenvoudig te herkennen:

 Als er geen steppegrassaus® onder ligt dan is het geen Steppegras®.

Meestal word de prijs dan ook nog eens verhoogd voor een product dat eigenlijk goedkoper is in aankoop laat u dus niet vangen met te dure schotels a' la ik wil wel maar ik kan niet!.

Het Belang Van Limburg 2020
Het Belang Van Limburg 2020

Steppegras® is een beschermd merk 

Wij willen niemand verbieden fijne frieten te maken maar wij gaan steeds in het verweer als iemand de naam Steppegras® of een gelijkaardige naam gebruikt voor dezelfde waren en diensten.

Steppegras® is een beschermd merk onder 5 verschillende inschrijvingen bij het Benelux bureau voor de intellectuele eigendom in Den Haag onder volgende inschrijvingen :

Steppegras: woordmerk - 0619299
Steppegras: Figuur merk – 0708084
Steppegrassaus: Woordmerk 0445365
Steppe: Benelux merk – 0916701
Gras : Benelux merk – 1242384

Op grond van dit uitsluitende recht kunnen wij in overeenstemming met de Benelux merkenwet dan ook iedere derde, die niet de toestemming hiertoe heeft verkregen het gebruik van een teken verbieden:

1:wanneer dat teken gelijk is aan het merk en in het economisch verkeer gebruikt wordt voor dezelfde waren en/of diensten als die waarvoor het merk is ingeschreven (art 13.A.la.BMW)
2.Wanneer dat teken gelijk is aan? of overeenstemt met het merk? en in het economisch verkeer wordt gebruikt voor dezelfde of soortgelijke waren en/of diensten? indien daardoor bij het publiek verwarring kan ontstaan, inhoudende het gevaar van associatie met het merk (art 13.A.1b. BMW)

Steppegras® is een merk en in tegenstelling tot een octrooi heeft dit geen verval datum en kan een merk elke 10 jaar verlengd worden voor nog eens 10 jaar. 

Waarom een licentie nemen?, en wat kost het?.

U neemt een licentie en in de eerste plaats kan u de merknamen vrij gebruiken voor al uw reclame doeleinden en hoeft u niet uit te leggen dat die rare naam op uw menukaart eigenlijk een kopie van een Steppegras® is en u bied dan maar een "ik wil wel maar kan niet" kopie aan, u tekent zich af tegenover uw collega's want éénmaal u een licentie hebt hebt is het voor uw collega om de hoek niet meer mogelijk om er één te verwerven want wij spreiden de licenties zo om het uniek en exclusief te houden en niet dat er in elke straat een licentiehouder is, er word steeds rekening gehouden met afstand, bevolkingsdichtheid en eventuele extra toeristische trekpleisters.

- Een licentie start vanaf 250 euro per jaar en is volledig fiscaal aftrekbaar en u kan ze jaarlijks opzeggen.

- Er zijn geen verplichte afnames de licentie geeft u in de hoofdzaak toestemming om onze merken te gebruiken.

- Wij zorgen voor een resem reclame materialen en u word vermeld op deze website en onze social media kanalen.

 - Hebt u een probleem met een copycat dan verwittigd u ons en wij doen het nodige.