Licentie

Licentie

Toen het restaurant in Leopoldsburg zijn bekendheid kreeg werd dit natuurlijk opgemerkt door collega restaurant houders in de omgeving.

steppegras

Na het steppegras ® zelf eens te komen proeven kregen zij het briljante idee om dit ook aan te bieden.
Al snel ontstonden er de gekste combinaties en benamingen.

De kopieën kwamen zeer snel, maar gingen ook weer omdat de consument trouw bleef aan het origineel en dat was toen enkel verkrijgbaar in Leopoldsburg wat ondertussen zijn 35 jarige bestaan gepasseerd was maar bijna geen enkel van de kopieën overleefde zo lang.
Dit werd eind jaren 80 ook gezien door Jean Ceustermans en hij bedacht een systeem waarbij er licenties ter beschikking werden gesteld om het originele steppegras ® aan te bieden en zo anderen ook van het succes te laten proeven.

Hij zij altijd als ik de pensioen leeftijd heb bereikt dan ga ik fulltime licenties aanbieden en kan zoon Andre Ceustermans de zaak verder zetten maar spijtig genoeg is Jean Ceustermans overleden op 16 juni 2001 aan de gevolgen van kanker na een carrière van 45 jaar kok en 7 maanden na het bereiken van de pensioen leeftijd.
Zijn zoon Andre Ceustermans zette de zaak in Leopoldsburg verder!.

Toen kwamen andere restaurateurs met op kop Gert Mortelmans van “Het Racheltje” in Dilsen-Stokkem met de vraag voor een licentie, zoon Andre Ceustermans heeft zich aan tafel gezet met een team van professionelen op het gebied van merken rechten om het idee van zijn vader om de licenties voor zijn uitvinding te verdelen waar te maken.
Nadat alle meningen werden aanhoort en een grondig onderzoek werd gedaan besliste hij het systeem van de Licenties aan te gaan bieden in een totaal vernieuwde en commercieel aantrekkelijke vorm zodat het steppegras ® zelfs nu na meer dan 50 jaar nog een sterke uitbreiding kent.

De eerste twee licentiehouders onder het nieuwe systeem waren: “ Het racheltje” in Dilsen-Stokkem en “Blanche” In Zonhoven, ondertussen hebben zij in de Benelux meer dan 50 collega licentiehouders gekregen.
In 2008 besloot zoon Andre Ceustermans om na 24 jaar zelf in de keuken te hebben gestaan zich volledig te wijden aan het beheren van het licentie idee van zijn vader Jean en de licenties steppegras ®, en dus werd er voor de verdere commercialisatie van het merk een aparte vennootschap opgericht.

Waarom een licentie nemen?

 • U kan steppegras ® in zijn originele vorm aanbieden met inbegrip van de steppegrassaus ® en u hoeft u cliënteel niet uit te leggen dat u eigenlijk gewoon frietjes op een hoop legt onder één of andere rare benaming wat niets met Steppegras ® te maken heeft.
 • U mag de naam Steppegras ® gebruiken voor al uw reclame doeleinden in de Benelux. 
 • Wij komen u begeleiden bij het opstarten van steppegras ®, dit kan onder meer inhouden dat Andre Ceustermans bij u in de zaak het maken van steppegras ® komt aanleren aan u en/of uw personeel.
 • Wij geven advies bij de eventuele aankoop van materialen gaande van friteuses en andere en wij hebben nieuwe maar ook regelmatig gebruikte snijtoestellen en snijschijven in voorraad die worden verkocht of desnoods uitgeleend om op te starten tot u overgaat tot aankoop.
 • U wordt vermeld op deze website (+/-5000 bezoekers p/m)en op de officiële facebook pagina die door de steppegras ® liefhebber wordt geraadpleegd om de dichtstbijzijnde licentiehouder te vinden.
 • U kunt kiezen om inspraak te hebben in het toekennen van andere licenties in uw buurt.
 • In onderling akkoord komen wij tussen in reclame materialen zoals raamstickers en/of reclame panelen, posters, affiches & flyers en dergelijke.
 • U krijgt het originele teken digitaal ter beschikking voor al uw reclame doeleinden.
 • Een licentie kan men enkel aangeboden krijgen of verkrijgen als er een gesprek aan vooraf gaat want niet iedereen krijgt deze toestemming.
 • In samenspraak met de licentiehouder geven wij slechts een beperkt aantal licenties in bepaalde regio’s rekening houdend met de bevolkingsdichtheid, de afstand en/of het aantal toeristische trekpleisters in uw omgeving.
 • Wij kennen licenties toe aan brede waaier van horeca zaken en tot nu toe werden er enkel licenties geweigerd op basis van een al bestaande licentiehouder die te dicht in de buurt gelegen was.
 •  Wij voeren een constante reclame campagne om ons merk nog meer bekendheid te geven waarvan u als licentiehouder steeds van mee geniet.

Wat kost het ?

 • Een licentiehouder betaalt 250€ per jaar voor een licentie steppegras ®.
  Deze 250€ zijn volledig fiscaal aftrekbaar.

U kunt dit goedkoper maken de licentie ineens voor meerdere jaren te nemen bv:
12 maanden = 250€ – 24 maanden = 475€ – 36 maanden = 700€ – 48 maanden = 900€ – 60 maanden = 1000€

Wij zijn fier te mogen zeggen dat ons origineel een meerwaarde betekend voor elke licentiehouder, want zelfs na meer dan 52 jaar is steppegras ® nog steeds trendy!

likeusonfacebook


Alle rechten voorbehouden, het is verboden foto’s of teksten te kopiëren van deze website zonder toestemming van de eigenaar