History

History

Jean Ceustermans is de uitvinder van het gerecht Steppegras ®.

steppegrasDe eerste steppegras ® werd voorgesteld door hem in het jaar 1968 toen hij als chef kok werkte in het Duitse Bielefeld bij hotel ” Quellental”.
Het hotel was met zijn 85 kamers en zijn gerenommeerd restaurant de ideale plaats om zijn gerecht te lanceren.
Temeer omdat dit hotel bezocht werd door vele bekende mensen uit gans de wereld heeft hij zijn uitvinding genaamd naar de eerste klant die het mocht proeven.

Dit was de wereld bekende clown “popov” van het Russisch staatscircus en “ steppegras van de taiga ” was geboren.
In België was in die tijd de doorsnee keuken zeer beperkt qua keuze.
Het idee stamde eigenlijk uit het simpele gegeven om de Belgische friet biefsteak te verfijnen en dit idee bleek een succes te zijn onder de gasten.

In 1970 trok Jean Ceustermans terug naar zijn geboorte dorp Leopoldsburg om er een eigen zaak te beginnen en hij verfijnde de schotel steppegras ® in zijn oorspronkelijke vorm.
De zaak in Leopoldsburg genoot al snel bekendheid in Limburg en de Antwerpse Kempen.
De gasten in de zaak moesten tijdig reserveren want er ontstonden lange wachtrijen voor de deur om het steppegras® bij zijn uitvinder te proeven.
Er waren zelfs mensen die tot 200km reden vanuit België, Nederland en Duitsland om een steppegras ® te eten in Leopoldsburg.

Jean Ceustermans nam op zijn uitvinding een merkenbescherming bij het Benelux merkenbureau te Den Haag en dusdanig is steppegras ® een beschermd merk en dit met verschillende inschrijvingen.
Jean Ceustermans heeft in zijn leven mogen koken voor vele bekende mensen zoals tijdens zijn 3 jarig verblijf in Congo voor wijlen Koning Boudewijn alsook voor toenmalig minister “Tsjombe bij zijn bezoek aan Congo,”.

In zijn verdere carrière in Duitsland had hij het genoegen om Horst Tappart “Derrick” en clown “Popov” alsook de vader van Romy Schneider “sissy” tot zijn vaste klanten te mogen rekenen als chef kok in meerdere grote hotels.

In de rand kunnen wij nog zeggen dat Jean Ceustermans mede oprichter is van het internationaal Harley-Davidson & Indian treffen te Leopoldsburg www.hdleopoldsburg.com

likeusonfacebook
Alle rechten voorbehouden, het is verboden foto’s of teksten te kopiëren van deze website zonder toestemming van de eigenaar