History & Media

History

Jean Ceustermans is de uitvinder van het gerecht Steppegras ®.

steppegrasDe eerste steppegras ® werd voorgesteld rond het jaar 1968 toen hij als chef kok werkte in het Duitse Bielefeld bij hotel ” Quellental”.
Het hotel was met zijn 85 kamers en zijn gerenommeerd restaurant de ideale plaats om zijn gerecht te lanceren.
Temeer omdat dit hotel bezocht werd door vele bekende mensen uit gans de wereld heeft hij zijn uitvinding genaamd naar de eerste klant die het mocht proeven.

Dit was de wereld bekende clown “popov” van het Russisch staatscircus en “ steppegras van de taiga ” was geboren.
In België was in die tijd de doorsnee keuken zeer beperkt qua keuze.
Het idee stamde eigenlijk uit het simpele gegeven om de Belgische friet biefsteak te verfijnen en dit idee bleek een succes te zijn onder de gasten.

In 1970 trok Jean Ceustermans terug naar zijn geboorte dorp Leopoldsburg om er een eigen zaak te beginnen en hij verfijnde de schotel steppegras ® in zijn oorspronkelijke vorm.
De zaak in Leopoldsburg genoot al snel bekendheid in Limburg en de Antwerpse Kempen.
De gasten in de zaak moesten tijdig reserveren want er ontstonden lange wachtrijen voor de deur om het steppegras® bij zijn uitvinder te proeven.
Er waren zelfs mensen die tot 200km reden vanuit België, Nederland en Duitsland om een steppegras ® te eten in Leopoldsburg.

Jean Ceustermans nam op zijn uitvinding een merkenbescherming bij het Benelux merkenbureau te Den Haag en dusdanig is steppegras ® een beschermd merk en dit met verschillende inschrijvingen (zie op deze pagina “merken en rechten”)
Jean Ceustermans heeft in zijn leven mogen koken voor vele bekende mensen zoals tijdens zijn verblijf in Congo voor wijlen Koning Boudewijn alsook voor toenmalig minister “Tsjombe”.

In zijn verdere carrière in Duitsland had hij het genoegen om Horst Tappart “Derrick” en clown “Popov” alsook de vader van Romy Schneider “sissy” tot zijn vaste klanten te mogen rekenen als chef kok in meerdere grote hotels.

Ook in het restaurant te Leopoldsburg kwamen door de jaren heen tientallen BV’s een steppegras proeven, van Bea Van Der Maat over Helmut Lotti tot Salim Seghers allemaal passeerden ze in Leopoldsburg.

In de rand kunnen wij nog zeggen dat Jean Ceustermans deel uitmaakte van de 5é linie marscompagnie Congo 1962, en ook mede oprichter is van het internationaal Harley-Davidson & Indian treffen te Leopoldsburg wat nu nog steeds word verder gezet door Andre Ceustermans  www.hdleopoldsburg.com

Steppegras in de media (click op de text):

Steppegras in het nieuws  (click op text) :

 

 

likeusonfacebook
Alle rechten voorbehouden, het is verboden foto’s of teksten te kopiëren van deze website zonder toestemming van de eigenaar